Bottega Gold Prosecco

champagnetijd 04

Samenvatting Artikel

Prosecco is een mousserende wijn uit Italië. Een van de bekendste prosecco’s wordt door het wijnhuis Bottega geproduceerd. Deze prosecco staat ook wel bekend onder de naam Bottega Gold Prosecco. 

De naam van deze prosecco valt natuurlijk niet los te zien van de opvallende goudgekleurde flessen waarin het wordt aangeboden. Deze kleur is door het wijnhuis in kwestie (Bottega) uiteraard uitgekozen om op te vallen en om elegantie uit te stralen. De gouden flessen zorgen er daarnaast voor dat de inhoud ervan altijd donker bewaard wordt. Dit komt de houdbaarheid ten goede. Wat je verder nog moet weten over deze bijzondere soort prosecco kun je lezen in de volgende alinea’s.

Meer info over het wijnhuis Bottega

Het wijnhuis Bottega is gevestigd in de regio Veneto. De productie van de wijnen van Bottega vindt plaats in de stad Treviso. Dit ligt zo’n veertig kilometer ten noorden van Venetië. Naast het feit dat dit wijnhuis beroemd is geworden om z’n smaakvolle wijnen staat het bekend om de milieuvriendelijke manier van werken. Zo wekt Bottega bijna al z’n eigen energie op. Er wordt bovendien veel aan biologische landbouw gedaan en ook staat het hergebruiken van materialen hoog op de prioriteitenlijst. Tenslotte weet Bottega de aandacht op zich te vestigen door flessen en etiketten te ontwerpen die echt opvallen. De Bottega Gold Prosecco is hier een treffend voorbeeld van.

Wat is uitzonderlijk wat betreft de productie?

Bottega Gold Prosecco wordt gemaakt van glera druiven die afkomstig zijn van de wijngaarden op de Col San Martino. De druiven worden rond de oogst zeer streng geselecteerd. Hoe dan ook hebben we hier te maken met wijngaarden met een hoog mineraalgehalte. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn hier bovendien groot en ook regent het hier genoeg. Door deze specifieke omstandigheden krijgen de druiven een nogal uitgesproken smaak, iets dat later natuurlijk ook in de prosecco terugkomt.

Wat kunnen we zeggen over de smaak van Bottega Gold?

Dat een verpakking wel degelijk invloed heeft op de beleving die je als consument bij een product kunt hebben, dat wordt door Bottega Gold Prosecco wel bewezen. Van de goudkleurige fles gaat simpelweg een uitnodigende en aanlokkende werking uit. Wanneer je de fles hebt ontkurkt, kun je de inhoud daadwerkelijk gaan ruiken en proeven. 

De geur die je vanuit het ingeschonken glas tegemoet komt is er eentje waar veel fruitige tonen in verborgen zijn. Oplettende ruikers vinden echter ook iets van amandel en munt in de geur terug. Bij het drinken is de smaak vervolgens tamelijk fris. Smaken die neigen naar citrus en grapefruit zorgen voor deze frisheid, terwijl fruitige smaken tegelijkertijd juist zorgen voor de gewenste volheid. Opvallend is verder dat deze prosecco beschikt over een heel verfijnde mousse. De koolzuur wordt hierdoor dus hoe dan ook niet te overheersend.

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne