De duurste champagne merken

champagnetijd 28

Samenvatting Artikel

Champagne is bij uitstek een drankje waarmee je een feestje in gang zet of om op een heuglijk moment mee te proosten. Als aperitief of onderdeel van een nagerecht is deze Franse mousserende wijn ook uiterst geliefd. 

Het imago van champagne is behoorlijk luxe. Dit valt natuurlijk niet los te zien van de kwaliteit die telkens weer wordt gerealiseerd door champagnehuizen. Dat is allemaal het gevolg van pure perfectie in de samenstelling en de productie. Die perfectie proef je dan ook terug in de uiteindelijke champagne.

Er is natuurlijk altijd baas boven baas. Een fles met ‘normale’ kwaliteitschampagne heeft meestal een prijs van drie of vier tientjes. Daarmee is deze champagne nog goed betaalbaar. Zoals je misschien weet zijn er ook champagnes die vele malen duurder zijn. Hieronder lees je meer over een aantal champagnes die tot de duurste ooit gerekend mogen worden.

Taste of Diamonds (2013)

De van huis uit duurste champagne die ooit gemaakt is, is wellicht de Taste of Diamonds van Goût de Diamants uit 2013. De belangrijkste redenen waarom een fles hiervan zomaar twee miljoen dollar kan kosten is de fles zelf. Zo is in de helft van de fles diamant verwerkt en zijn de etiketten van goud. Je zou een fles Taste of Diamonds dus bijna kunnen zien als investeringsobject.

Brut Nature Champagne A

Er is nog een champagne die de kroon spant wanneer het gaat om het duurste van het duurste en ultra exclusieve champagne. De champagne die echt boven alle anderen uitstijgt met alleen maar duur te noemen champagnes, zoals de Brut Nature Champagne ‘A’ van het huis Amphore. Dit juweel kost meer dan €1 miljoen per fles en is gerijpt in een diamantfles met goud ingezette diamanten. De champagne is super-luxueus en is dan ook slechts in beperkte oplages beschikbaar.

Dom Pérignon Rosé Gold (1996)

In een rijtje met duurste champagnes ooit kan Dom Pérignon natuurlijk niet ontbreken. Hierbij verdient vooral de roze versie van 1996 speciale aandacht. Voor een fles van zes liter ben je namelijk maar liefst ruim 45.000 euro kwijt. Van deze zes liter flessen zijn er overigens maar dertig exemplaren gemaakt. Mocht je een dergelijke fles bemachtigen, dan heb je dus een zeldzaam exemplaar in handen, maar ook een excentrieke fles met een buitengewoon smakelijke inhoud.

Armand de Brignac Brut Gold en Rosé

Armand de Brignac duidt op bijzonder exclusieve champagnes van het champagnehuis Cattier. Dit valt niet los te zien van de opvallende gouden flessen waarin deze mousserende wijnen worden aangeboden. Dat mag dan natuurlijk wat kosten ook. Voor een zes liter fles aan Brut Gold van dit merk betaal je meer dan zesduizend euro. 

Als je een Brut Rosé variant wilt van Armand de Brignac, dan zul je echter nog veel dieper in de buidel moeten tasten. Voor het beste van het beste, namelijk een dertig liter fles uit het succesvolle oogstjaar 2013, dien je 275.000 euro op de toonbank te leggen.

Armand de Brignac Midas

We blijven nog heel even bij Armand de Brignac. In 2012 werd namelijk door een ongetwijfeld vermogende man in een nachtclub maar liefst 120.000 euro betaald voor een fles Armand de Brignac Midas. Deze valutahandelaar had er die avond sowieso zin in, want aan het eind van de avond kreeg hij een rekening gepresenteerd van 204.000 euro. Het merendeel daarvan was dus aan een gouden fles van Armand de Brignac. Interessant om te weten is trouwens dat deze fles liefst 45 kilo weegt, terwijl de inhoud ‘maar’ 30 liter bedraagt.

Veuve Clicquot (1841) en Juglar Cuvée (1826)

Tenslotte aandacht voor een gebeurtenis in het jaar 2010. Toen werd er namelijk in een scheepswrak een kist gevonden met bovengenoemde, onaangebroken champagneflessen. Omdat deze zo bijzonder en zeldzaam waren konden ze voor veel geld geveild worden. De Veuve Clicquot bracht ruim 30.000 euro op; de Juglar Cuvée werd met rond de 43.500 euro een van de duurste champagnes ooit.

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne