Alcoholvrije bubbels voor elke gelegenheid

champagnetijd 07

Samenvatting Artikel

Wanneer er iets te vieren valt geven mensen dit graag extra gestalte met een glaasje bubbels. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar toch moeten we niet voorbijgaan aan het feit dat niet iedereen alcoholhoudende dranken drinkt. Zo kun je er bijvoorbeeld om religieuze redenen voor kiezen om geen alcohol te drinken. Daarnaast kun je alcohol mijden om de vele calorieën die het bevat, omdat je er niet van houdt aangeschoten te raken of omdat je lichaam er niet goed op reageert. 

Het is dan ook volkomen legitiem dat je bij feestelijke gelegenheden liever een glaasje alcoholvrije bubbels drinkt. Alcoholvrije bubbels hebben hierbij daadwerkelijk de voorkeur boven bijvoorbeeld frisdranken of water. Met iets fris val je immers meer uit de toon dan met alcoholvrije mousserende wijn die op het oog niet van ‘echte’ bubbeltjeswijn is te onderscheiden.

Cava, champagne of prosecco

Wanneer je op zoek gaat naar alcoholvrije mousserende wijn, dan ben je wellicht geïnteresseerd in champagne, cava of prosecco die alcoholvrij is gemaakt. Echter, we hebben het hier over wijnen die volgens uiterst expliciete methoden zijn gemaakt. Bovendien mogen alleen mousserende wijnen uit specifieke regio’s de naam prosecco, cava of champagne dragen. Tot nu toe heeft nog geen enkele producent van een van deze beroemde mousserende wijnen besloten om een alcoholvrije variant op de markt te brengen.

Evenwel benoemen en beschrijven we hieronder een aantal van de beste alcoholvrije bubbels die wél verkrijgbaar zijn. Deze kun je dan ook in principe bij elke gelegenheid nuttigen.

Freixenet Alcoholvrij

Alcoholvrije Freixenet staat bekend als een van de beste bubbeltjeswijnen zonder alcohol. Witte sauvignon druiven staan aan de basis van deze drank. Dit is verder een behoorlijk fris drankje. Smaken die er het best in te onderscheiden zijn, zijn die van appel en peer.

EnjOy it Sparkling

Een andere alcoholvrije mousserende wijn die een hoog aanzien heeft is die van het merk EnjOy it. De EnjOy it sparkling wordt vooral geroemd om het feit dat deze de kwaliteiten van een uitstekende mousserende wijn als champagne goed weet na te bootsen. Desalniettemin is in deze alcoholvrije variant de smaak van appel prominent aanwezig. Het suikergehalte is ondanks de uitgesproken smaak niet heel hoog.

Viverty Sparkling

Als je op zoek bent naar alcoholvrije bubbels met een niet al te zoete smaak, dan is de witte Viverty sparking ook zeer geschikt. In de smaak zijn appel en citrus vrij dominante factoren. Tonen die doen denken aan honing geven dit drankje echter ook een lichte, aangename zoetigheid. De alcoholvrije koolzuurhoudende Viverty wordt gemaakt door de alcohol laat in het productieproces eruit te extraheren.

Zagazoe (Jack the Amazing Lama)

Bij veel gelegenheden waar geproost wordt met alcoholhoudende en alcoholvrije mousserende wijnen zijn ook kinderen aanwezig. Natuurlijk zou het dan het leukst zijn als deze kinderen zo veel mogelijk mee kunnen doen. Daarom zijn er verschillende alcoholloze bubbels voor kinderen samengesteld. Een van de meest succesvolle varianten is die van Zagazoe. Het gaat dan om Jack the Amazing Lama. Dit is een koolzuurhoudende drank waarvan geconcentreerd appelsap de basis vormt. Ook smaken van andere fruitsoorten zijn er in te ontdekken.

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne