Alcoholvrije champagne tips

champagnetijd 16

Samenvatting Artikel

De jaarwisseling of een andere feestelijke gebeurtenis luisteren veel mensen graag op met een glaasje champagne. Echter, niet elk mens drinkt alcohol. Zo zijn er velen die door bijvoorbeeld geloofsovertuiging, een zwangerschap of persoonlijke voorkeuren liever geen alcohol drinken. Om deze mensen toch van een glaasje bubbels te laten genieten, bestaat er gelukkig ook alcoholvrije champagne. Zo kun je er dus voor zorgen dat iedereen erbij hoort en niemand zich uitgesloten hoeft te voelen.

Overigens is het interessant om te weten dat alcoholvrije champagne feitelijk niet bestaat. Alleen officiële champagnehuizen uit de Champagne-regio in Frankrijk mogen namelijk de mousserende wijn maken met deze illustere naam. En je raadt het al: geen van deze champagnehuizen heeft tot nu toe een alcoholvrije champagne op de markt gebracht. Wanneer we het hebben over alcoholvrije champagne, dan bedoelen we dus in wezen alcoholvrije mousserende wijnen die zo veel mogelijk op champagne moeten lijken.

Hoe dan ook, hieronder wordt een aantal van de beste alcoholvrije champagnes die er te verkrijgen zijn beschreven.

EnjOy it Alcohol Free Selected White

Volgens de kenners is dit een van de beste op champagne lijkende alcoholvrije dranken. Behalve dat de EnjOy it een mousserende wijn goed nabootst, is het opvallend dat er een duidelijke appelsmaak in waar te nemen is. Evenwel is het gehalte aan suiker met 6,3 gram per honderd milliliter niet enorm hoog. De EnjOy it is ideaal als aperitief, maar dus ook om mee te proosten op feestelijke momenten.

Barrels and Drums Non-Alcoholic Sparkling Wine

Ook deze alcoholvrije champagne behoort tot de betere versies die je kunt krijgen. De Barrels and drums heeft namelijk een interessant smaakpalet. Enerzijds proef je er tropische fruitsmaken in, terwijl je aan de andere kant ook frisse citrus tinten erin kunt ontdekken. Naast een goede champagne vervanger is dit dus ook een fijne dorstlesser.

Faber Sparkling White Alcohol Free

Het uit Duitsland afkomstige Faber heeft deze alcoholvrije champagne op de markt gebracht. Dit is een drankje met een frisse maar ook (vooral) een zoete en fruitige smaak. Dit product van Faber is eerst als ‘normale’ wijn gemaakt (van chardonnay druiven) en later in het productieproces van de alcohol ontdaan.

Freixenet Alcoholvrij

In tegenstelling tot de tot nu toe genoemde soorten alcoholvrije champagne in dit artikel is de alcoholvrije Freixenet gemaakt van sauvignon blanc druiven. In het eindproduct zijn smaken van peer en appel te herkennen. Dit dus een vrij frisse vorm van mousserende wijn zonder alcohol.

Lussory Premium Sparkling Brut

De laatste alcoholvrije champagne die we hier willen noemen is de halfdroge Lussory Premium Sparkling Brut. Dit uit Spanje afkomstige drankje heeft zonder meer een fruitige smaak, eentje waarin je misschien peer en perzik kunt herkennen. Het is gemaakt van diverse druivensoorten. Later in de productie is de alcohol er op een speciale wijze uitgefilterd en wel zodanig dat de oorspronkelijke mousserende wijn qua smaak en textuur zoveel mogelijk intact blijft.

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne