Lekkere en goedkope champagnes

champagnetijd 29

Samenvatting Artikel

Of je nu een frequente alcoholdrinker bent of niet, voor een goed glas champagne op z’n tijd draaien de meeste mensen hun hand niet om. Dat champagne over het algemeen zeer goed smaakt en daardoor tot de beste mousserende wijnen gerekend kan worden, staat wel vast.

Veel mensen die nochtans graag kwaliteitschampagne drinken hikken echter aan tegen de prijzen die hier vaak voor gerekend worden. In principe valt hier eigenlijk niet aan te ontkomen. Kwaliteit en een hoge arbeidsintensiviteit zijn nu eenmaal kostbaar. Maar aan de andere kant: als je eens heel gericht op zoek gaat naar goedkope champagne die toch van goede kwaliteit is, dan zul je merken dat je toch voor weinig met een goede champagne thuis kunt komen.

In dit artikel noemen en beschrijven we een aantal voorbeelden van heerlijke champagnes die toch vrij goedkoop zijn.

Champagne Pannier: Brut Sélection

Voor ongeveer twintig euro kun je deze brut (ook wel Brut Sans Année (BSA) genoemd) van het champagnehuis Champagne Pannier aanschaffen. Dit is hoe dan ook weinig geld voor een brut van een champagnehuis dat algemeen erkend wordt als kwalitatief goed. Deze brut is een vrij jonge champagne waar pinot noir, chardonnay én meunier voor zijn gebruikt. Dit alles zorgt voor een toegankelijke champagne die je niet snel te zoet of juist te fris of zurig kunt vinden.

Pommery Brut Royal

Pommery is net als Pannier een champagnehuis dat als zeer goed en deskundig te boek staat. De Brut Royal is de meest verkochte en volgens sommigen ook de lekkerste champagne van dit huis. Wat dat betreft is dit dus een veilige keuze. Dit is een champagne met een zeer zuivere smaak met een frisse signatuur. In de geur zijn sterke tonen van witte bloemen waar te nemen. Voor ongeveer 25 euro is dit al bij al een opvallend gunstig geprijsde brut.

Canard-Duchêne Demi-Sec

Als je van een wat zoetere champagne houdt, dan biedt de demi-sec van het champagnehuis Canard-Duchêne een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De smaken van vers rood fruit zijn hier bijzonder prominent in vertegenwoordigd. Kruidige tinten zorgen ervoor dat deze champagne zelfs nog smaakvoller wordt. Met een prijs van zo’n dertig euro is dit de duurste champagne die we in dit artikel noemen, maar het is de prijs zeker waard.

Veuve Durand Brut

Tenslotte willen we hier de Brut Sans Année van het champagnehuis Veuve Durand onder de aandacht brengen. Voor ruim onder de vijftien euro heb je hier al een fles voor van 75 centiliter. Deze champagne kun je in Nederland onder andere bij de Aldi open.

De Veuve Durand Brut is geassembleerd van pinot noir, chardonnay en meunier druiven. Deze champagne heeft een overtuigende mousse die net niet te overheersend is. De smaak doet een tikkeltje fris en bij vlagen zurig aan, neigend naar de smaak van appel. Je proeft er echter ook tonen in die doen denken aan gebak en geel fruit. Samenvattend is de prijs-kwaliteitverhouding van deze champagne indrukwekkend goed. De lage prijs maakt het bovendien aantrekkelijk meerdere flessen hiervan te kopen – bijvoorbeeld voor een feestje met veel mensen. 

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne