Pommery champagne

champagnetijd 10

Samenvatting Artikel

Pommery is een champagnehuis dat champagne met dezelfde naam verkoopt. Het behoort al jaren tot de betere champagnehuizen. De ontwikkeling van dit champagnehuis en zijn succes was bijzonder en wellicht op een bepaald moment ook onverwacht. De Pommery Brut Royal geldt als bekendste champagne van dit huis.

Bijzonder is dat Pommery ook champagne verkoopt in flesjes van twintig centiliter. Deze kleine flesjes zijn ideaal voor mensen die zo veel mogelijk verschillende champagnes willen proeven. Ook zijn bescheiden flessen natuurlijk uitermate geschikt om cadeau te doen aan andere mensen. 

De essentiële rol van mevrouw Pommery bij dit champagnehuis

Het champagnehuis Pommery vond in 1836 zijn levenslicht. De oprichter, Alexandre Pommery, overleed echter helaas niet veel later. Zijn vrouw Jeane Alexandrine Louise zette de werkzaamheden voor het champagnehuis echter ongestoord voort. Want waar dit huis in de beginjaren nog relatief klein was, daar groeide het onder haar leiding uit tot een gerespecteerd champagnehuis met een productie van zo’n twee miljoen flessen per jaar. Als eerbetoon aan mevrouw Pommery, die in 1890 overleed, brengt het champagnehuis in gunstige jaren de Cuvée Louise uit.

Tegenwoordig is dit champagnehuis officieel in het bezit van Vranken Monopole, een holding die wel meer champagnehuizen in bezit heeft. Eerder was Pommery nog een aantal jaren onderdeel van de Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). 

Welke champagnesoorten maakt Pommery zoal?

Dit zijn de meest relevante champagnes die Pommery op de markt brengt:

  • Pommery Brut Royal: dit is de bekendste en meest geconsumeerde versie, oftewel de Brut Sans Année (BSA). In de volgende alinea gaan we dieper in op deze populaire champagne.
  • Pommery Brut Rosé: deze zou je kunnen zien als de roze versie van de Brut Royal. Als je een rosé champagne zoekt met sterke en bij vlagen zelfs pittige fruitsmaken, dan heb je hier een goede aan. 
  • Pommery Dry Elixir: iets minder zoet, maar de Dry Elixir is zeker niet minder intens. Deze champagne gaat opvallend goed samen met zoete etenswaren zoals desserts.
  • Pommery Millésime: als aperitief zou de Millésime uit 2008 juist uitstekend dienst doen. 2008 was een opmerkelijk goed oogstjaar, iets waar ook Pommery dus van heeft geprofiteerd. Alleen druiven uit dit jaar zijn voor deze champagne gebruikt. Deze Millésime onderscheidt zich door een zachte smaak met bloemachtige ondertonen.
  • Pommery Royal Blue Sky: van een andere orde is de Royal Blue Sky. Van deze champagne is het de bedoeling dat je hem serveert met ijs. Niet verrassend is het dat deze vooral op zomerse dagen populair is.

Wat je moet weten over de Pommery Brut Royal

De Pommery Brut Royal is dus met afstand de meest gedronken champagne van het Pommery-champagnehuis. Hij wordt gemaakt van een evenwichtig mengsel van chardonnay, pinot noir en pinot meunier druiven. Deze champagne is ietwat droog, maar erg zuiver qua smaak. Je herkent er zeker fruitige smaken in. De afdronk is tenslotte behoorlijk fris. Naast dat deze champagne ideaal proost materiaal is, kun je hem uitstekend inzetten als aperitief. 

Opvallend aan Pommery Brut Royal is de relatief lage prijs waarvoor je deze flessen kunt kopen. Wanneer je dus op zoek bent naar een goed betaalbare Brut van een champagnehuis dat toch echt goed aangeschreven staat, dan heb je hier een hele goede aan.

Recente blog artikelen

De lekkerste soorten champagne
Tips voor het kiezen van de perfecte champagne
Gezondheidsvoordelen van champagne
Cava bestellen
Prosecco bestellen
Champagne bestellen
Alles over brut champagne